Vragen en antwoorden

Hoe zit het met de 25-40 jaar leeftijd bij STIJL?

De reden is dat een hoop mensen in deze leeftijdsgroep zich niet thuis voelen bij klassieke dansscholen. Studenten kunnen terecht bij een studenten stijldansvereniging, maar na het afstuderen is er een gat. STIJL is opgericht om dit te vullen.

De leeftijdsgroep van 25-40 jaar is een duidelijke richtlijn, maar niet heel strikt. Met name aan de onderkant zijn we flexibel: als je niet terecht kunt bij studentenstijldansvereniging U Dance dan ben je welkom bij ons! Val je buiten de leeftijdsgroep, maar wil je toch graag bij STIJL? Stuur vooral even een berichtje om te overleggen.

Is zo’n leeftijdsbeperking niet verboden vanwege leeftijdsdiscriminatie? Nee, leeftijdsdiscriminatie is alleen verboden op de arbeidsmarkt.

Hoe zit het met corona bij STIJL?

We houden ons natuurlijk aan de RIVM richtlijnen. We gaan door zo lang stijldansen met wisselende partners mogelijk is, en we verwachten dat dit zo blijft. Als je alleen met je vaste partner wil dansen dan is dat natuurlijk geen probleem.

Het is nodig om je CoronaCheck app QR code te laten scannen bij de toegang van de zaal. Hou er rekening mee dat binnenkort mogelijk de 2G regels eraan komen waardoor alleen gevaccineerde mensen toegelaten kunnen worden. In het algemeen willen we graag dat iedereen zich veilig voelt bij STIJL en we verwachten dat iedereen verantwoordelijk met de coronasituatie omgaat. Heb je vragen hierover? Laat het ons weten.

Heb je coronaklachten, zelfs al ben je gevaccineerd? Dan moet je helaas thuis blijven tot je een negatief testresultaat hebt of hersteld bent. Ook als je in contact bent geweest met een besmet persoon mag je een tijdje geen STIJL in je leven hebben. Als je op de 5e dag na het contact een negatieve PCR test hebt, ben je coronavrij en kan je komen dansen. We merken dat onze kleine groep van STIJL dansers zich verantwoordelijk voelt voor elkaars gezondheid en daar zijn we erg blij mee!

Als we toch moeten stoppen met dansen door een lockdown (oh nee alsjeblieft niet!), dan zullen de lessen uitgesteld worden tot we weer mogen dansen. Het einde van het lesblok wordt dan dus uitgesteld tot alle lessen gegeven zijn. We gaan geen online lessen geven als vervanging.

Ik kan een les niet, wat nu?

Als je danspartner wel kan dan mag iemand anders jouw plekje innemen. Als jullie beide niet kunnen dan zou een ander paar jullie plek in mogen nemen, maar overleg dit eerst even met ons.

We kunnen helaas geen geld terug geven. Dat is een beetje het ding met een package-deal voor een heel Blok. Als je per les zou kunnen beslissen of je komt of niet, dan moet de prijs omhoog om tegenvallers op te vangen en vanwege de administratierompslomp.

Ik kon geen partner vinden bij de proefles. Doen jullie aan hulpheren?

Spreek ons even aan of stuur een berichtje, misschien kunnen we je nog koppelen aan iemand die je gemist hebt bij de proefles of iemand die niet aanwezig kon zijn.

Mocht dat niet lukken dan kunnen we ook kijken of we een geschikte hulpheer (of hulpdame) kunnen vinden, als er nog ruimte is in de les. Je kan niet je eigen hulpheer kiezen, dat gaat altijd in overleg met het bestuur. Waarom kan je niet zelf je hulpheer kiezen? We hebben gezien dat er soms schijnhulpheerconstructies waren, waarbij het een manier wordt om gratis te kunnen dansen of om met een partner boven je niveau te lessen. Hulpheren zijn écht bedoeld als noodoplossing 🙂