Technieklessen

Bij technieklessen ga je heel gedetailleerd kijken naar enkele aspecten van het dansen. Het gaat dus niet om de pasjes, maar om wat je precies doet. Dit is supernuttig om fijner, soepeler, en mooier te dansen! Voorbeelden van typische technieklesonderwerpen zijn: danshouding, precieze voetplaatsing en richtingen in enkele figuren, en danskarakteristieken zoals staccato in tango. Het verfijnen van je danstechniek kan je blijven perfectioneren, dit blijft uitdagend voor vergevorderde dansers!

We hebben verschillende smaakjes technieklessen:

Losse technieklessen
Deze zijn algemeen en breed toegankelijk. Ze zijn voorafgaand aan de vrijdansavonden. Meer info.
Basis technieklessen
Speciaal voor dansers die snel beter willen worden in stijldansen en nog geen of weinig technieklessen hebben gehad. Meer info.
Intensives
Voor dansers die al veel technieklessen hebben gehad en hun techniek verder willen verdiepen. Meer info.
Workshops
Incidentele workshops met een specifiek thema. Meer info.

Losse technieklessen

Voorafgaand aan het maandelijkse vrijdansen op vrijdagavond zijn er losse technieken van 19:00 tot 20:30. Dit is een ideale manier om laagdrempelig wat extra techniek te leren. Er komen wisselende technieklesdocenten en het onderwerp is telkens anders.

Deze technieklessen zijn geschikt voor beginners 2 tot en met advanced dansers. Als beginner zal een deel van de les waarschijnlijk te ingewikkeld zijn om correct uit te voeren, maar dat is normaal als je nog niet zoveel techniek gehad hebt. Je gaat dan sowieso een hoop leren!

De volgende losse technieklessen komen eraan. Aanmelden hieronder is verplicht. Iedereen met wat stijldanservaring tussen de ongeveer* 25-40 jaar is welkom!

Event Locatie Datum
Vrijdansen 21 april en Techniekles HF Witte - Colenbergh 1
  • 21 april 2023 19:00
Meer informatie
Vrijdansen 19 mei en Techniekles HF Witte - Colenbergh 1
  • 19 mei 2023 19:00
Meer informatie
Vrijdansen 16 juni en Techniekles HF Witte - Colenbergh 1
  • 16 juni 2023 19:00
Meer informatie

Basis technieklessen

Deze technieklessen zijn speciaal voor dansers die graag snel beter willen worden in stijldansen. Ze komen in series van 3 keer, maar zijn ook los te volgen.

Het is bedoeld voor dansers die nog weinig of geen technieklessen hebben gehad, maar wel de basis van alle 6 beginnersdansen kennen. Dit is dus voor de STIJL lesgroepen Beginners 2 tot en met Intermediate (of voor ambitieuze Beginners 1 dansers), en voor de U Dance lesgroepen Beginners tot en met Gevorderden.

De volgende basis technieklessen staan nu gepland:

Event Locatie Datum
Ballroom Basis Technieklessen Maart 2023 Gymzaal Ridderlaan 2a
  • 12 maart 2023 13:30
  • 19 maart 2023 13:30
  • 26 maart 2023 13:30
Aanmelden

Intensives

De intensives zijn bedoeld voor Intermediate en Advanced dansers. Je krijgt 3 weken lang elke zondag 2 uur techniekles met een kleine groep. Dat is intensief inderdaad en het zorgt ervoor dat je grote stappen kan maken met je stijldanstechniek!

Voor de intensives is er een lagere maximale groepsgrootte en ze worden gegeven door twee topdocenten. Alle ingrediënten om je een kneitergoede danser te maken! Meer informatie staat op de eventpagina.

We willen 2 intensives per blok (6 per jaar) organiseren. Deze intensives staan nu gepland:

Event Locatie Datum
Ballroom Intensive Maart 2023 Gymzaal Ridderlaan 2a
  • 12 maart 2023 11:00
  • 19 maart 2023 11:00
  • 26 maart 2023 11:00
Meer informatie

Workshops

Soms wordt er een workshop georganiseerd met een specifieke focus. Deze kunnen totaal verschillend zijn! Deze workshops zijn er (geweest):

Event Locatie Datum
Workshop Fleckerl Nieuw Welgelegen - Danszaal 1+2
  • 06 augustus 2022 14:00
Uitverkocht