Over ons

Er was eens een studenten stijldansvereniging in Utrecht met leuke mensen die erg veel lol hadden. Toen kwam er plotseling het afstudeermonster aan, gevolgd door het grote-mensen-leven moeras. De dansertjes die werden gegrepen door dit monster wilden nog geen afscheid nemen van de stijldans-lol en gezelligheid. Er waren wel gewone dansscholen, maar daar was de jonge bruisende sfeer niet zo sterk aanwezig. Toen besloten een paar dappere dansers in 2021 om het STIJL-gilde op te richten!

STIJL is niet zozeer een dansschool, maar meer een community rond stijldansen voor mensen van ongeveer 25-40 jaar. Vandaar ook dat we een stichting zijn, dus alle winst wordt gebruikt voor STIJL.

Bestuur

Om te zorgen dat alles rondom de STIJL community, lessen en organisatie goed verloopt, zijn er 5 dansfanaten die samen het bestuur van STIJL vormen. Maar we houden niet zo van de klassieke bestuur-danser tegenstelling (of aanbieder-consument tegenstelling). Wat ons betreft is STIJL van alle dansers in de community. We houden van openheid en advies uitwisselen, om zo met z’n allen STIJL tot een leuke danscommunity te maken. Heb je vragen of advies? Spreek ons vooral aan!

Het bestuur bestaat uit:
Eline Drost, Laura Peters, Sandrine Willemsen, Lennart Verhoog en Suzanne de Bruijn. 

Meedenkers

STIJL is een stichting en heeft in tegenstelling tot verenigingen geen Algemene LedenVergadering (ALV) waar leden inspraak hebben. Om de dansers toch invloed te geven op het bestuurlijke proces heeft STIJL een meedenkersgroep. In deze groep zit een mix van dansers met verschillende dansniveau’s en persoonlijkheidsstijlen. We denken dat deze mix een betere afspiegeling is van de dansers dan wat er bij ALV’s in onze ervaring meestal gebeurt, waarbij vooral gewortelde leden met een uitgesproken mening van zich laten horen. Om de balans te behouden is de meedenkersgroep dus alleen op uitnodiging. En buiten de meedenkersgroep is iedereen natuurlijk welkom om advies te geven!

Het bestuur verplicht zichzelf om advies te vragen aan de meedenkers over belangrijke beslissingen die van invloed zijn op de dansers. De meedenkers geven hun advies niet vanuit hun persoonlijke wensen, maar door mee te denken met wat het beste is voor STIJL als geheel. Het bestuur verplicht zichzelf vervolgens om het advies serieus te nemen, al kan er vanaf geweken worden omdat het bestuur de uiteindelijke verantwoordelijkheid draagt. Deze opzet van de meedenkersgroep lijkt op een Raad van Advies, al is het wat laagdrempeliger ingestoken. Het is geïnspireerd op principes van de Teal organization.