Inschrijving proefles blok 1 is open!

Hoewel de zomer nog volop bezig is, geven we je graag iets om naar uit te kijken in september! Het dansplezier barst weer los op 5 september met een gratis proefles. Kom vooral proeven of je bij STIJL les wil nemen, en om eventueel een danspartner te vinden 💃

Een paar opmerkingen over blok 1:

 • Het rooster is veranderd. Nog steeds op maandagavond maar met andere tijden: https://stijlutrecht.nl/rooster/
 • Voor mensen die beginnen met stijldansen en dus de beginners basis groep willen volgen: deze groep heeft nog een tweede proefles op 12 september. Dubbel proeven!

Je kan je nu inschrijven voor de proefles op https://stijlutrecht.nl/proefles. Neem vooral ook vrienden en vriendinnen mee want samen is het gezelliger!

Weet je al zeker dat je les wil nemen en heb je een danspartner? Superleuk! Je hoeft je niet in te schrijven voor de proefles (mag wel), want de proefles zit al bij de gewone lesinschrijving in. De inschrijvingen voor de lessen gaan open op 20 augustus.

Fleckerl workshop!

Wie kent het fleckerl figuur in Weense wals niet? Terwijl alle dansers de basis doen langs de randen van de vloer, staat daar 1 paar in het midden te shinen met de fleckerls! Nu is je kans om ook een baas van de Weense wals te worden met deze workshop op 6 augustus!

Veelvoudig Nederlands kampioen Wesley van Riel komt met zijn danspartner Sigrid van Schijndel een workshop fleckerls geven bij STIJL! We gaan echt de diepte in om de fleckerls technisch onder de knie te krijgen.

Let op: Het niveau van deze workshop ligt hoog omdat het intens moeilijk is om de fleckerl technisch goed en op tempo uit te voeren. We raden je dus aan om deze workshop alleen te volgen als je ballroomhouding en techniek goed is.

Er zijn niet zo veel plaatsen beschikbaar en de kaartverkoop gaat hard, dus we raden je aan om je snel aan te melden!
Aanmelden en meer infohttps://stijlutrecht.nl/events/workshop-fleckerl/

De workshop is toegankelijk voor iedereen tussen de ongeveer* 25 tot 40 jaar. Aan de onderkant zijn we flexibel, studentendansers zijn welkom! Meer info: https://stijlutrecht.nl/vragen-en-antwoorden/#leeftijd 

Blok 3: proefles 4 april en vrijdansavonden!

Volgende week maandag 4 april is de gratis proefles voor het nieuwe blok. Kom vooral proeven aan STIJL en vind een danspartner als je die nog niet hebt! Voor de beginnersgroep hebben we op 11 april nog een extra proefles (maar daarna sluit de inschrijving om niet al te veel niveauverschil te hebben).

Je kan je nu inschrijven voor de proefles op https://stijlutrecht.nl/proefles. Neem vooral ook vrienden en vriendinnen mee want samen is het gezelliger!

De inschrijvingen voor de lessen zijn bijna open. We hebben een nieuw inschrijfsysteem op de website (dat duurde iets langer, vandaar dat deze nieuwsbrief wat aan de late kant is). We wachten nog even op goedkeuring van iDeal en dan kan je je volledig geautomatiseerd inschrijven voor de lessen op https://stijlutrecht.nl/stijldanslessen. (Ja ik ben een beetje trots!) Mocht je nog onhandigheden tegen komen bij het inschrijven, laat het even weten! We volgen de wet van ICT systemen: altijd te laat en met nog wat foutjes erin.

Aanpassing lesrooster

Het viel ons op dat sommige dansers tijdens de late les in slaap vielen. Even twijfelden we aan hoe boeiend onze docenten waren maar die liepen toch echt vrolijk te springen. Nee, de late les was wel erg laat. Dus we hebben in blok 3 de late les vervroegd door het vrijdansen wat in te korten!

Het vrijdansmoment is in blok 3 20:30-21:00 en de advanced les is 21:00-22:00. De rest van de tijden zijn gelijk gebleven, zie ook het rooster. Vanaf september (blok 1) gaan we proberen om het vrijdansen weer langer te maken en ook om de vroege les wat later te plannen.

Vrijdansavonden

STIJL gaat eindelijk vrijdansavonden organiseren! Ze zijn bij voorbaat al legendarisch: veel gezelligheid, gestijldans met iedereen, en een drankje en hapje in het café.

We gaan ze ongeveer maandelijks plannen op vrijdagavonden. De eerste vrijdansavonden zijn op 29 april, 20 mei, en 24 juni. Zet ze vooral in je agenda of abonneer je op de STIJL kalender via https://stijlutrecht.nl/kalender.

Kaartjes kan je binnenkort kopen via de website (dat is nog work-in-progress).

Vooraf aan de vrijdansavonden komen er basics technieklessen. Hier wordt dieper en preciezer in gegaan op de basis van het dansen zoals de houding, het samen dansen, en de bewegingen. Dit is superbelangrijk als je mooier en fijner wil dansen. Deze technieklessen zijn geschikt voor beginners. Voor gevorderden dansers blijft de basis ook relevant want die kan je eindeloos perfectioneren! Meer details over de technieklessen komen binnenkort op de website.

Hopelijk tot snel!

Liefs van de STIJL papa en mama,
Marries en Eline

STIJL Techniekgroep en vriendschappelijke danswedstrijd

Hallo lieve dansers,

We hebben dit blok een techniekgroep voor mensen die dieper de techniek in willen om mooier en fijner te kunnen dansen! (Het is niet voor beginners, helaas.) De eerste les in de reeks is aanstaande maandag al en er zijn nog plaatsen over! 🕺

Het zijn series van 4 technieklessen ballroom of latin, gegeven door dansmeester Mihai of techniekperfectionist Ellen. Er zit een opbouw in de serie waardoor je echt de diepte in kan gaan en beter en fijner gaat dansen! De groepen zijn beperkt tot 7 paren voor genoeg individuele aandacht, dus schrijf je snel in! De latin techniekgroep kan ook individueel gevolgd worden.

Voor meer info, ga naar https://stijlutrecht.nl/stijldanslessen/#techniekgroepen
Heb je nog vragen of zoek je nog een partner? Stuur een berichtje! (Er zijn ook nog heren die een partner zoeken!)

Vriendschappelijke danswedstrijd

Het STIJL danslegioen is geboren! We zijn aangesloten bij het nieuwe Dansregio West (https://dansregiowest.nl/) voor laagdrempelige en vriendschappelijke wedstrijden. De studentendansverenigingen in de regio zijn ook lid dus het is geen bejaardenclub 🙂

De eerste wedstrijd ooit van Dansregio West is in Delft op 27 februari (save the date!) en we zoeken recruiten om zich bij de gelederen van het STIJL legioen te voegen. We zijn strijdbaar om de felbegeerde troostprijs te bemachtigen en van een gezellige dag te genieten!

Interesse? Meer informatie en inschrijven (dat gaat via STIJL) kan via deze link: https://forms.gle/DymEmKncPsXbFe2QA (De inschrijfdeadline is 18 februari)

Overigens is er 28 februari geen STIJL les vanwege de voorjaarsvakantie, dus als je toch je wekelijkse dansdosis wil dan is dit een goede optie!

Liefs van de STIJL aanvoerders,
Marries en Eline

Proefles blok 2 is op 24 januari

Zoals jullie natuurlijk meegekregen hebben zijn er versoepelingen, en we mogen ook weer gaan dansen! We gaan gelijk aan de slag en dat betekent dat de proefles voor Blok 2 op 24 januari is. Over één week dus! Jaaaa we hebben er zin in! 🎉

Mocht je deze datum niet meer kunnen, laat het even weten dan kunnen we regelen dat je later komt proeven.

Nodig vooral ook vrienden uit om mee te komen want het is gezelliger samen!

Waar is het ook alweer? Henri Dunantplein 4, De Bilt.

En hoe laat?

 • 18:30-19:30 Intermediate
 • 19:30-20:30 Beginners
 • 20:30-21:30 Vrijdansen
 • 21:30-22:30 Advanced

We willen natuurlijk nog steeds dat niemand besmet raakt, dus we vragen iedereen om verantwoordelijkheid te nemen voor elkaars gezondheid. Dat is in Blok 1 erg goed gegaan, en dat willen we in Blok 2 gaan voortzetten!

Wat zijn de coronaregels nu dan?

 • Verplicht mondkapje op in HF Witte wanneer je niet aan het dansen bent. (Mag ook tijdens het dansen.)
 • Zo veel mogelijk 1,5m afstand houden.
 • CoronaCheck QR-code is nog steeds verplicht bij binnenkomst.
 • Niet komen bij ongeteste coronaklachten.
 • Ga er verantwoordelijk mee om als je in contact bent gekomen met iemand die positief is getest. Het is alleen verplicht om in quarantaine te gaan als je niet geboosterd bent, maar ook als je geboosterd bent kan het verantwoord zijn om toch thuis te blijven. En laat je vooral bij de GGD te laten testen op dag 5 na het contact.

En nog wat extra corona-opmerkingen:

 • De besmettingskans zal hoger zijn, maar tegelijk is de kans dat je ernstig ziek wordt lager. Daarom vinden we het verantwoord om de les door te laten gaan, waarbij we alsnog letten op het zo laag mogelijk krijgen van de besmettingskans.
 • Een mondkapje lijkt echt te helpen tegen besmetting, en dan vooral de chirurgische maskers en FFP2 maskers. Draag je mondkapje dus echt tot het moment dat je gaat dansen. Voel je vrij om ook tijdens het dansen je masker te blijven dragen.
 • Als je nog geen boosterprik gehad hebt dan is het aan te raden dit alsnog te overwegen. De besmettingskans neemt daarmee flink af. De CoronaCheck QR code is vanaf februari alleen nog geldig als je vaccinatie minder dan 9 maanden geleden is geweest, dus dat kan een extra reden zijn.
 • We gaan vragen om de ventilatie hoog te zetten, neem dus een extra vestje mee als je het snel koud hebt.
 • Denk erover na of het in jouw situatie verantwoord is om met meerdere mensen te dansen. Als je nog geen danspartner hebt dan kan je die vinden tijdens de proefles, maar dan moet je waarschijnlijk wel met meerdere zoekende mensen dansen. Als je zelf een danspartner meeneemt dan hoeft dit niet. Tijdens het vrijdansen om 20:30 kan je sowieso met andere mensen dansen, als je dat verantwoord vindt natuurlijk. Ga hierin respectvol met elkaar om!

Online stijldanstraining en workout

Hallo lieve dansers,

We hopen dat jullie een fijne Kerst hebben gehad! Omdat de lockdown is verzwaard en mogelijk langer duurt, zijn we online dingen aan het organiseren. Dan kunnen we alsnog een beetje dansend het nieuwe jaar beginnen!

Het is geen online dansles, maar een online coordinatie/balans en workout training. Je staat daarmee voor je laptop (met de camera aan) gezamenlijk oefeningen te doen die docent Eline voordoet. We gaan stijldans-specifieke coördinatie en balans oefenen en stijldansspieren trainen. Je maakt van je lichaam een onuitputtelijke dansmachine die klaar is om te shinen zodra we weer de vloer op mogen! En het helpt natuurlijk om de Kerstkilo’s eraf te trainen. Het kost 5 euro per persoon en we zijn waarschijnlijk met een gezellig klein groepje. Ieder niveau is welkom en je hebt geen partner nodig!

Ons voornemen is om dit iedere maandagavond te doen om 20u. De eerste keer (de pilot) is op maandag 3 januari om 20u. Aansluitend om 21u is een open nieuwjaarsborrel waar je ook welkom bent als je niet mee hebt gedaan aan de training.

Wil je (misschien) meedoen? Vul hier je e-mailadres in en dan sturen we de toegangslink(s) van tevoren naar je toe: https://forms.gle/vThiq8paGEeRUnjj6 Dit is voor zowel de training/workout als de online nieuwjaarsborrel.

Hopelijk tot 3 januari waar we je een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen!

Liefs van de STIJL kapiteins,
Marries en Eline

Proefles 6 december uitgesteld

Afgelopen vrijdag was zeker een black friday omdat door de nieuwe coronamaatregelen amateursporten ‘s avonds is verboden. Dat betekent dat de STIJL proefles van 6 december niet door kan gaan 🙁

We stellen de proefles een aantal weken uit. Als de avondlockdown niet verlengd wordt dan zal de proefles op 10 januari zijn (zet hem vooral in je agenda!). Als het wel verlengd wordt dan schuift de proefles verder door. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de proefles!

Hopelijk kom je december ook door met wat minder STIJL in je leven, en dan gaan we er in januari een feestje van maken!

STIJL Blok 2 komt eraan. Met allemaal nieuwe dingen!

In Blok 2 (vanaf 6 december) hebben we allemaal nieuwe groepen zodat we nog meer mensen blij kunnen maken met stijldansen!

Beginnersgroep
Er is nu een beginnersgroep zodat mensen zonder ervaring (of met weinig ervaring) ook kunnen dansen. Ken je nog vrienden of vriendinnen die wat STIJL nodig hebben? Nodig ze uit voor de gratis proefles! ( https://www.facebook.com/events/294854279119374 ) Hoe leuk zou het zijn als meer van je vrienden ook dansen? 😄

Techniekgroepen
Er waren al losse technieklessen bij STIJL maar nu tillen we dit naar een hoger niveau. Bij de techniekgroep zijn de lessen om de week en in een kleinere groep. Door die continuïteit en aandacht kan je grondiger aan je techniek werken om zo grote passen vooruit te zetten! (Letterlijk en figuurlijk.) Er is een techniekgroep voor ballroom en een aparte voor latin. De lessen worden afwisselend gegeven door Mihai en Ellen. Deze groepen zijn ook interessant voor wedstrijddansers tm deb 1 / pre-am niveau. Ze zijn niet geschikt voor beginners. Meer info: https://stijlutrecht.nl/stijldanslessen/#techniekgroepen

Overige veranderingen
We hebben de groepen hernoemd naar “Beginners”, “Intermediate”, en “Advanced”. Dat leek ons wat duidelijker. Verder zat de Advanced groep wat vol in blok 1, dus met blok 2 gaan we naar een grotere zaal van 300m²! Neem je verrekijker mee. Ook hebben we een extra sterdocent in de arm genomen, Ruben van Osch, om meer persoonlijke feedback te kunnen geven.

Proefles
Deze plannen klinken onweerstaanbaar toch? Je bent welkom om het te proeven bij de proefles op 6 december!

We hopen je 6 december te zien!

Liefs van STIJL,
Marries, Eline en Sinterklaas