Docenten

Eline Drost

Deze vrolijke dansgodin is een rijzende ster aan de danshemel. Met een achtergrond in de onderwijswetenschappen weet ze je op slinkse wijze de moeilijkste dingen aan te leren. Ze geeft al jaren stijldansles bij verschillende dansscholen. De laatste jaren is ze zich enorm aan het verdiepen in de techniek om een nog betere docent te worden.

Ze heeft haar Ballroom en Latin Licentiate kwalificaties gehaald bij de International Dance Teachers Association. IDT-watte, zeg je? Wat betekent dat? Nou bijvoorbeeld in de quickstep kan ze je vertellen dat je jouw LF bij stap 4 van de progressive chassé naar DW moet zetten in plaats van D, en TH moet zijn in plaats van HT, zodat je genoeg drive kan maken voor de volgende pas als die in S timing is. Klinkt dit als abracadabra? Mooi, het was de bedoeling dat het indrukwekkend zou klinken. Maar geen zorgen, Eline legt het uit in normale taal op het moment dat je het nodig hebt.

Ruben van Osch

Deze paradijsvogel heeft 3 jaar les gegeven bij studenten dansvereniging Dance Fever in Nijmegen en is nu ingenomen door STIJL. Op de wedstrijdvloer danst hij de sterren van de hemel in de ballroom A klasse (NADB) en in zijn wildere jaren heeft hij ook latin B klasse gedanst. De geheime danskennis die hij heeft geleerd tijdens de talloze uren privéles kan hij voor jullie uit de doeken doen bij de STIJL lessen om jullie nog mooier te laten dansen!

Remy Kabel

Remy Kabel

Deze lange dansgek is absoluut onverwoestbaar. Hij danst zowel latin als ballroom wedstrijden op hoog niveau, organiseert af en toe stijldansevenementen, en geeft daarnaast ook nog eens al jaren dansles! Dat alles naast een fulltime baan, ik snap het ook niet. Wist je dat hij met 50 uur non-stop dansen de RTL dansmarathon op TV heeft uitgedanst? Bi-zar! En nu verblijdt hij de STIJL dansers met zijn opgewekte danslessen en eindeloze enthousiastme voor danstechniek!

Tobias Eckhart

Tobias Eckhart

In het schijnwerperschijnsel van dansvloerlichten staat Tobias Eckhart, een dansende softwarevirtuoos en gepassioneerde “Warhammer-wervelwind”. Vanaf 2017 betovert hij danspodia, zijn reis gestart bij U Dance en nu als docent bij STIJL.

Met een Ballroom Associate kwalificatie op zak, heeft hij zijn dansvaardigheden naar een hoger niveau getild en is hij momenteel vastberaden om de Licentiate te behalen. Zijn toewijding aan de dansdiscipline is zichtbaar in zijn voortdurende inspanningen om zichzelf te verbeteren en zijn kennis te verdiepen. Zijn reis als danser en dansdocent wordt niet alleen gedreven door zijn passie, maar ook door zijn vastberadenheid. Naast zijn stijldansmagie, omarmt Tobias salsa en bachata.

Farid Elcure Alvarez

Deze veelzijdige danser, gamer en biomedisch wetenschapper staat als sinds 2016 te shinen op de dansvloer. Begonnen als student met ballroomdansen in Nijmegen stond een jaar later al wedstrijden te dansen. Geen wonder, want dansen is met de paplepel ingegoten sinds zijn kindertijd, als onderdeel van zijn cultuur en hij is gek op parendansen.

Hij werd verliefd op de essentie van leiden en volgen in stijldansen, en wil dat ook als docent met andere mensen delen. Latin dansen zijn z’n favorieten, maar hij houdt van zowel van standaard als latin als een sociale activiteit, een kunstvorm en een sport (deze dansgek stond in 50 uur op de dansvloer tijdens het tv-programma de Dansmaraton). Verder was hij oa. assistent in Delft, docent in Colombia en gelukkig ook bij STIJL!

Klaudyna Borewicz

Klaudyna Borewicz started Ballroom and Latin dancing in Warsaw, Poland at age 16. After High School she left to America where she discovered her love for ballet. Klaudyna danced pro-am competitions with her students, and in professional division with her pro partner, even winning the Minnesota Rising Star professional title in Ballroom! Being a dance teacher also came with the need for obtaining formal education, and so Klaudyna got her teaching certifications in DIVIDA and IDTA. As nothing is forever, in 2013 the curiosity brought Klaudyna back to the Old World and straight form the snowy MN to the rainy Netherlands. The professional life landed her at Wageningen University, but WUR had one big problem that needed immediate fixing – there was no ballroom dancing! This is how WuBDA was created and Klaudyna is teaching there since. But, as there is the time and place for everything, after few years of experiencing the competitive scenes of WDSF and WDC and having a chance to dance in big competitions, there finally came the time to close the competitive chapter and get to enjoy more dance teaching again. Richer in many experiences of her own training, competing and teaching, Klaudyna is enthusiastic to share her knowledge and competitive experience to now help the new generations of dancers to achieve their dance goals.

Kseniya Kurylina

Professional class A dancer | Teacher | Champion of Belarus in Latin and 10-dance program competition 2022 (category Under 21)| Winner of many European competitions|

I am a positive and energetic ballroom and latin dance coach. I know how to succeed with work and perseverance. Since I was 4 years old, I’ve been doing ballroom dancing almost every day! I will be happy to share my knowledge and experience with everyone who wants to learn how to dance cha-cha-cha, jive, waltz, tango, etc.

I believe that dance is not only a great means of physical activity, but also a powerful tool for self-expression and self-development. If you want to learn to dance and get a boost of energy and positive, I am ready to help you achieve your goals.

Gordon Mac Donald

Gordon Mac Donald behoort tot een van de beste West Coast Swing docenten en dansers in Nederland. Als achtergrond beoefende Gordon voornamelijk HipHop, Salsa en Zouk. Zijn West Coast Swing loopbaan begon in Budapest, waarna hij besloot om hier ook les in te gaan geven. Gordon’s doel is om deze dans binnen Nederland herkenbaarder te maken en de WCS scene te vergroten. Zijn sterkste punten zijn het opleiden van docenten, creeren van routines en het verbeteren van het competitieniveau.

Gordon is de enige Advanced GPDIA gecertificeerde docent in Nederland en organiseert elk jaar NeverlandSwing, een internationaal West Coast Swing weekend. Zijn doel is gefocused op de makkelijkste manier om connectie en elasticiteit te laten ontstaan tussen beide partners, met een sterke voorkeur om het muzikale deel binnen de dans te laten ontwikkelen.

Mihai Pruna

De technieklessen worden regelmatig door deze dansmachine gegeven. Hij is gesmeed in de ijzeren danskampen van Oost-Europa. In Nederland heeft hij vervolgens de legendarische Amsterdamse dansacademie afgerond. Zijn latin-skills zijn te bewonderen op grote hoogte waar hij danst bij de absolute wedstrijdtop van Nederland. Maar ook van ballroom heeft hij kaas gegeten. Oost-Europese millimeter-nauwkeurige staalkaas welteverstaan.

Assistenten

Jeroen Braak

Met zijn geduldige glimlach helpt hij de dansers op weg wiens voeten in de knoop zitten, en geeft hij tips aan dansers die wat extra uitdaging kunnen gebruiken. Als voormalig wedstrijddanser en doorgewinterde assistent slingert hij advies naar links en rechts alsof het niets is!

Daniël Reus

Daniel Reus - Utrechtse Dansstichting STIJL

Deze dansfanaat staat meestal op de dansvloer in Amsterdam te shinen, maar speciaal voor STIJL nu ook te vinden in de Bilt! Als software architect heeft hij oog voor detail en hij neemt dat mee in het dansen. Met zijn internationale wedstrijdervaring weet hij iedere danser een stapje verder te pushen om nog beter te worden. En mocht je ook nog iets willen weten over Lindyhop, Zouk, wintersport, games, of de beste gadgets, kun je ook bij hem terecht. Van alle markten thuis dus!