Docenten

Eline Drost

Deze vrolijke dansgodin is een rijzende ster aan de danshemel. Met een achtergrond in de onderwijswetenschappen weet ze je op slinkse wijze de moeilijkste dingen aan te leren. Ze geeft al jaren stijldansles bij een dansschool, en sinds kort ook bij de studentenstijldansvereniging in Wagening. De laatste jaren is ze zich enorm aan het verdiepen in de techniek om een nog betere docent te worden.

Ze heeft haar IDTA ballroom associate en licentiate kwalificaties gehaald. IDT-watte, zeg je? Wat betekent dat? Nou bijvoorbeeld in de quickstep kan ze je vertellen dat je jouw LF bij stap 4 van de progressive chassé naar DW moet zetten in plaats van D, en TH moet zijn in plaats van HT, zodat je genoeg drive kan maken voor de volgende pas als die in S timing is. Klinkt dit als abracadabra? Mooi, het was de bedoeling dat het indrukwekkend zou klinken. Maar geen zorgen, Eline legt het uit in normale taal op het moment dat je het nodig hebt.

Ruben van Osch

Deze paradijsvogel heeft 3 jaar les gegeven bij studenten dansvereniging Dance Fever in Nijmegen en is co-docent met Eline bij STIJL. Op de wedstrijdvloer danst hij de sterren van de hemel in de ballroom A klasse (NADB) en in zijn wildere jaren heeft hij ook latin B klasse gedanst. De geheime danskennis die hij heeft geleerd tijdens de talloze uren privéles kan hij voor jullie uit de doeken doen bij de STIJL lessen om jullie nog mooier te laten dansen!

Remy Kabel

Deze lange dansgek is absoluut onverwoestbaar. Hij danst zowel latin als ballroom wedstrijden op hoog niveau, organiseert af en toe stijldansevenementen, en geeft daarnaast ook nog eens al jaren dansles! Dat alles naast een fulltime baan, ik snap het ook niet. Wist je dat hij met 50 uur non-stop dansen de RTL dansmarathon op TV heeft uitgedanst? Bi-zar! En nu verblijdt hij de STIJL dansers met zijn opgewekte danslessen!

Mihai Pruna

De technieklessen worden regelmatig door deze dansmachine gegeven. Hij is gesmeed in de ijzeren danskampen van Oost-Europa. In Nederland heeft hij vervolgens de legendarische Amsterdamse dansacademie afgerond. Zijn latin-skills zijn te bewonderen op grote hoogte waar hij danst bij de absolute wedstrijdtop van Nederland. Maar ook van ballroom heeft hij kaas gegeten. Oost-Europese millimeter-nauwkeurige staalkaas welteverstaan.

Assistenten

Jeroen Braak

Met zijn geduldige glimlach helpt hij de dansers op weg wiens voeten in de knoop zitten, en geeft hij tips aan dansers die wat extra uitdaging kunnen gebruiken. Als voormalig wedstrijddanser en doorgewinterde assistent slingert hij advies naar links en rechts alsof het niets is!