Resultaten evaluatie blok 1 24-25


Lieve dansers, bedankt dat jullie weer met zoveel (meer dan 65%) de evaluatie hebben ingevuld! Dat helpt om STIJL elke keer weer een beetje beter en leuker te maken. Hieronder kun je beknopt wat teruglezen over wat we gaan doen met jullie feedback.

Feedback over de lessen

Alle feedback en opmerkingen over de les (inhoud, tempo, verhouding techniek/pasjes, hoeveelheid indansen, wat je nog wilt leren, tot aan complimenten over de kledingstijl van de docenten) zijn per les in een pdfje gezet en doorgegeven aan de docenten. Zij gaan over dit soort dingen en de komende tijd kijken hoe ze deze informatie nog kunnen meenemen in hun lessen. Wat goed is om te beseffen is dat het gemiddelde beeld van de lessen heel erg goed is. Wellicht heb je zelf ingevuld dat je het iets te snel vindt gaan, dat betekent niet dat de lessen vanaf nu een lager tempo hebben (want meestal was er dan ook wel iemand ander die heeft ingevuld dat het wel wat sneller mag). Er zijn nu eenmaal individuele verschillen tussen de dansers binnen 1 groep. En hoe de docenten hun les precies invullen verschilt ook, want docenten zijn ook verschillend.

Persoonlijke aandacht en tips van de docenten worden vaak genoemd als dingen die enorm gewaardeerd worden. Tegelijk blijft het een groepsles is de ene les nu eenmaal drukker dan de andere. Enkele lessen zijn uitverkocht (en dus vol en druk) en sommige groepen maken erg veel gebruik van het inhaallesformuliertje waardoor er af en toe vrij veel dansers in een les meedoen. We zullen de maximale aantallen per les nog eens goed bekijken met de docenten samen, soms kan er ook eenmalig even gewisseld worden naar een grotere zaal en soms kon een extra docent structureel de groep komen helpen (bij de technical van donderdag hebben we er dit blok daarom 3). Een les moet natuurlijk niet te vol worden, maar we vinden het ook moeilijk om nee te zeggen tegen enthousiaste dansers.

Invallers

De docenten bij STIJL hebben naast het verzorgen van danslessen, gelukkig, ook nog allerlei andere dingen te doen. Daarom is het soms nodig om een invallende docent of assistent bij de les te hebben in plaats van degene die op het rooster staat. We proberen altijd om iemand te vinden en meestal lukt dat, zodat de les gewoon door kan gaan. Dit blok, zijn er door allerlei omstandigheden, veel vaker invallers geweest dan vorige blokken en dat zagen we terug in de evaluatieresultaten. Dat er soms mensen komen invallen is onvermijdelijk (en ook leuk om eens van iemand anders les te krijgen), maar over hoe we dit soepeler kunnen laten verlopen, gaan we binnenkort eens verder over brainstormen met de docenten en het bestuur.

Daarnaast zijn er ook best veel dansers die gebruik maken van de mogelijkheid om een les in te halen op een andere lesdag (door het invullen van een inhaalformuliertje). Vooral bij de beginners en improvers wordt dit erg veel gedaan en daardoor staan er in de evaluaties van die groepen ook relatief vaak iets over hoe dit ervaren wordt (bijvoorbeeld lastig dat de groep steeds wissel, onhandig dat de groep soms onverwacht groot of klein is, etc.).
De mogelijkheid om een les in te halen op een andere lesdag vinden we heel waardevol en houden we ook. We letten vanaf nu extra goed op het maximum aantal mensen in een les (als die vol zit, kun je die week niet inhalen). En we vragen ook aan jullie: volg zoveel mogelijk je eigen les, met je eigen groep, bij je eigen docenten. Kom alleen een inhaalles doen als het niet anders kan (en dus niet per week te kijken welke dag het beste uitkomt). Ook is het goed om te realiseren dat lessen op maandag en donderdag hetzelfde niveau kunnen hebben, maar er niet dezelfde stof behandeld wordt. Je haalt dus niet perse je eigen les in (maar krijgt soms een andere les omdat je een eigen les gemist hebt).

Verplaatsing vrijdansuurtje

Dit blok hebben we de vrijdansuurtjes niet meer om 20:00 (tussen allerlei lessen), maar eerder op de avond (18:15 op maandag en 19:00u op donderdag). Ze zijn dus niet weg! We zien dat veel mensen deze verplaatsing echt heel erg jammer vinden, ook mensen die de technical volgen. Tegelijk worden de technical lessen enorm goed beoordeeld en zien we ook veel enthousiasme over die lessen. Komend blok behouden we deze lessen dus en blijft het vrijdansuurtje aan het begin van de avond.

We zien dat de opkomst ook (zoals verwacht) lager is dan eerder. Dat is natuurlijk heel jammer voor diegene die er wel zijn en graag willen dansen. Spreek dus ook vooral een keer met je groep af om samen te gaan! Als je dan nog een tussenuur hebt, kun je gezellig aan de bar even wat drinken tot de les begint.

Overige dingen

Naast bovenstaande 3 thema’s, is er nog heel veel meer feedback gekomen en voor sommige dingen kunnen we nu al direct iets regelen:

  • De muziek tijdens het vrijdansuurtje volgt steeds dezelfde volgorde en daarom kun je eigenlijk nooit meer een Paso of salsa dansen als je altijd wat later bent.
    Goed punt! We hebben dit aangepast waardoor we de afspeellijst elke week op een ander nummer starten. Zo komen nog steeds alle dansen langs in de goede verhouding en wisselt het af waarmee het vrijdansuurtje begint (en eindigt).
  • Jammer dat het eten bij HF Witte niet vegetarisch is.
    Dat kan wel gewoon! Bij aanmelding kun je doorgeven of je een vegetarische maaltijd wilt. Andere dieetwensen kun je ook doorgeven en meestal lukt het om ook daar rekening mee te houden (we nemen dan even contact met je op.
  • Wanneer komt er weer een guided practice?
    We zijn nu het rooster voor komend blok aan het maken, in dat blok komt waarschijnlijk ook minstens 1 guided practice avond.

En verder

De evaluatie is natuurlijk niet de enige manier om al je ideeën te kunnen delen. De docenten en het bestuur kun je ook elke maandag en donderdag vinden en spreken (en appen en mailen kan ook). Maak hier dus gebruik van en blijf niet wachten tot een volgende evaluatie als je een briljant idee hebt of ergens mee zit!

In de feedback en opmerkingen hebben we naast bovenstaande punten ook heel veel ideeen ingestuurd gekregen. Bijvoorbeeld voor feestjes, behoefte aan meer/andere communicatie, informatie op de website of aan muziek. STIJL is een non-profit stichting die draait op vrijwilligers, inclusief het bestuur. Dat betekent dat hoeveel STIJL kan doen afhangt van hoeveel jij wil doen! Kijk dus eens bij het onderdeel “Help STIJL” op de website en geef aan waar jij mee kunt helpen.

Help STIJL

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *